Skip to content

[ARTPLOSHADKA galerie] Campania Pavilionul Fantoma

December 2, 2011

This slideshow requires JavaScript.

Proiect realizat in cadrul campaniei Pavilionul Fantoma

Pentru mai multe detalii consultati:
http://www.art.md/2010/ghost_pavilion.html
si
https://www.facebook.com/pages/The-Ghost-Pavilion-of-Republic-of-Moldova/264512613586556?sk=wall

In cadrul acestei campanii un grup de artisti au elaborat texte, postere, slogane, stickere, carti postale, stencil-uri si alte mesaje care urmeaza a fi expuse si distribuite in spatiul public al Chisinaului pe durata desfasurarii Bienalei de Arta Contemporana de la Venetia (4 iunie – 27 noiembrie, 2011).
Campania a fost gazduita de institutiile implicate in proiect: sediul Centrului KSAK, Teatrul Spalatorie, Art Hotel si in cadrul proiectului Protest in Vant – la Apartamentul Deschis (Asociatia Oberliht). Evenimentul a fost mediatizat in presa (plasarea anunturilor in ziare), la radio si la posturi TV, de asemenea in Internet – prin intermediul listei Oberlist, a retelelor si listelor de discutii internationale, paginii Pavilionului Fantoma de pe facebook, si pe site-urile organizatiilor implicate; prin crearea unui blog al proiectului si prin plasarea bannerelor pe portalul civic.md.

Pproiectele elaborate de Igor Scerbina (5 slogane-postere, light box-uri, tomberoane, bannere, trailer video), Valeria Barbas (anunturi stradale), Tatiana Fiodorova (tricouri, stencil-uri), Lucia Macari (moneda aniversara-stickere in transportul public, carti postale) au fost amplasate si distribuite in spatiile publice ale Chisinaului, in reteaua internet si in mass media locala incepand cu 4 iunie 2011.

In perioada 1-5 Iunie proiectele Igor Scerbina,Tatiana Fiodorova si Lucia Macari fac parte din expozitia din cadrul proiectului HEICO prezentat la Bienala de la Venetia (editia 54). Detalii pe web site-ul proiectului HEICO:
http://www.atlantisprojects.eu/web/index-439.html

Campania a culminat cu prezentarea la Chisinau a proiectului MISSING LINK de SOULD OUT (Adel Idris si Denis Bartenev), realizat in cadrul retelei ATLANTIS’11 si a proiectului HEICO la Venetia.
I cadrul proiectiei de la Taetrul Spalatorie a avut loc distributia tricourilor Artistul fara Pavilion de tatiana Fiodorva.

Campania a fost organizata de [KSA:K] – Centrul pentru Arta Contemporana, Chisinau in colaborare cu Asociatia Oberliht, Asociatia Alt Film, Centrul COLISEUM, Teatrul SPALATORIE, ART PLOSHADKA, KINEMATIX Studio,

Proiect finantat de:
Comisia Europeana si Heinrich-Böll-Stiftung Brandenburg

Proiect curatoriat de Stefan Rusu in cadrul ATLANTIS’11 si retelei HEICO.

……………………………………………..

http://www.artploshadka.wordpress.com

No comments yet

Leave a comment