Skip to content

[ART PLOSHADKA] Интервью с художницей Чезарой Колесник/ Interviu cu artista plastica Cezara Kolesnik

March 16, 2010


 

Fiodorova Tatiana: Расскажи немного о себе. Мы с тобой познакомились в социальной сети facebook,  я увидела твою живопись и возник интерес  с тобой познакомиться поближе  и также представить твое творчество сообществу Арт площадки. Откуда родом, сколько тебе лет, где живешь, в общем, твоя краткая автобиография.

Cezara Kolesnik : M-am nascut in 1980, in pitorescul orasel Cornesti din centrul Moldovei. Copilaria mi-am petrecut-o intre Chisinau si satul buneilor mei. Totusi, majoritatea timpului am stat la bunei si tocmai aceasta a determinat o buna parte a subiectelor mele in pictura.

Actualmente traiesc la Paris. Acum 10 ani, am venit in Franta sa-mi continui studiile in domeniul artelor plastice si a istoriei artelor. Am facut un masterat la Sorbona in istoria artelor.

In Moldova am absolvit Colegiul de Arte « Al.Plamadeala » in clasa de pictura a domnului Badragan.

Inca din copilarie am fost pasionata de pictura. Mirosul culorilor de ulei, mirosul hartiei de desen, pastelul, acuarelele, tot ce tinea de aceste practici artistice m-au fascinat si ma fascineaza si astazi. Imi face o mare placere sa sa caut prin magazine toate cele necesare picturii:hartie de o textura speciala, un carnet de schite, care stiu ca ma va servi o perioada buna de timp, culori noi, noi inventii si noi aparitii de pe piata materialelor de arta. Sant o natura curioasa, astfel ca nu ezit niciodata sa testez. De cele mai multe ori, stau ore in sir ca sa-mi  aleg pensule, cutite de palete si alte instrumente necesare muncii mele.

Fiodorova Tatiana: Расскажи немного подробней о мастерате в Сорбоне, какую тему ты выбрала для исследования?

Cezara Kolesnik : In cadrul masteratului de la Sorbona am lucrat asupra parcursului profesional al unui artist din Basarabia, Samson Flexor, nascut la Soroca in 1907.  Ulterior artistul a devenit cunoscut in Brazilia, in anii 50,  si astazi il regasim in colectiile nationale de pictura a museelor din Sao Paolo. Samson Flexor avea o personalitate interesanta care m-a fascinat. Astfel, in cadrul lucrarii de masterat am organizat o expozitie itineranta cu 100 de lucrari aduse cu mari dificultati din intreaga lume si care a inceput la Chisinau, la Muzeul National de Arta al Moldovei, in septembrie 2007.Expozitia comemora, 100 de ani de la nasterea artistului. . Ceea ce m-a atins foarte mult la Samson Flexor a fost o mica acuarela, facuta in copilarie si care, reprezenta o vedere a Sorocii. El a pastrat aceasta mica pictura in  arhivele sale personale. A fost lucrarea care m-a derminat sa realizez aceasta expozitie si sa-l fac cunoscut publicului din Мoldova pe Samson Flexor.

Fiodorova Tatiana: Когда ты решила стать художником и что тебя привлекло в этой профессии?

Cezara Kolesnik : Nu cred ca pot sa spun ca am luat o decizie. Pictura a fost inca din copilarie cea mai mare pasiune a mea. Daca e sa vorbim de decizii atunci as putea sa spun ca aceasta a tinut mai degraba de profesionalizare decat de pictura in sine. Iar, momentul in care am hotarat sa ma profesionalizez a venit dupa terminarea studiilor , adica acum cu un an si jumate in urma. Dupa masteratul de la Sorbona, am facut un an de specializare in domeniul expertizei de pictura si a pietei de arta.

Toata energia pe care o pun in lucrarile mele vine din anumite valori pe care le-am insusit. Din libertatea de a gandi si a actionna, din confruntarea cu propria-mi persoana, din asteptarea reactiilor celor din jurul meu la vederea unei noi picturi(fiindca sant curioasa cum se percepe mesajul meu artistic), din cautarea perpetua de noi subiecte si situatii pe care doresc sa le exploatez pictural.

Tolik, 40×50 cm,

Ulei panza, 2010

Fiodorova Tatiana: Кто или что оказало на тебя самое большое влияние, где ты черпаешь вдохновение?

Cezara Kolesnik : Eu am fost foarte mult influentata in copilaria mea de viata de la tara. Acele amintiri poarta si pana acum in mine multa lumina si caldura. Anume acolo, adica in Moldova copilariei mele, se ascunde o buna parte din inspiratia mea .

Un moment foarte clar din amintirile mele este descoperirea unui catalog a lui Marc Chagall. Aveam, probabil, vre-o 10 ani.La prima vedere, am ramas cu gura cascata. Imi amintesc si acum acel albastru intens, de nedefinit. O culoare care m-a absorbit. Deasemenea si temele abordate de autor, tot universul sau, m-au bulversat. Imi amintesc  ca mi-am zis atunci ca cel mai mult mi-as dori sa pictez ca el.

Cand am avut ocazia sa-i vad picturile in expozitii, aceasta intensitate cromatica, dar si fibra emotionala care se degaja din picturile sale mi-au parut si mai puternice. Aceasta a fost marca  amintirilor mele din copilarie. Totusi, un maestru inconturnabil pentru mine ramane Monet, mai ales  “Nuferii” sai. Aici subiectul trece in plan secund si ramaine pura exprimare a culorii. In general operele lui degaja un aer pe care poti sa-l respiri. Anume aceasta imi place cel mai mult la Monet. Altfel, mi-e dificil sa-i enumar pe toti pictorii care imi plac. Sunt foarte multi si aceasta pentru ca eu sunt pasionata de pictura, o urmaresc, o studiez, o analizez, o traiesc…

Noaptea se lasa in Bucovina,

50x50cm

Ulei panza, 2009

Fiodorova Tatiana: Честно говоря, у меня  ультрамарин также ассоциируется с творчеством Ив Кляйна, который даже запатентовал этот цвет как   International Klein Blue (IKB).

А  ты знакома с творчеством молдавского художника Андрея Гамарца, он тоже влюблен в этот цвет и часто его использует в своих работах.

Cezara Kolesnik : Nu pot sa spun ca sant indragostita de ultramarin. Mie imi plac toate culorile si ales ales jocul de contraste, interactiunea culorilo si energia ce se degaja din ele.

Da, cunosc, desigur, opera lui Klein. Dar prin anii 90 , nu stiu daca auzise cineva de el, in Moldova. Eu am aflat abia in Franta cand mi-am inceput studiile.

Si pe Andrei il cunosc. Am fost colegi.

Ileana,

100×100 cm

ulei panza, 2009

Fiodorova Tatiana: Можешь рассказать над какими темами работала раньше и над чем работаешь сейчас, какие планы на будущее?

Cezara Kolesnik : Temele mele inca din perioada studiilorin Moldova se apropiau timid de copilarie si de copii. Dar am abordat si subiecte religioase, ca de exemplu « Cina cea de Taina » sau « Oedip Rege », ultima reprezentand o intrepretare personala a legendei.

Imi placeau peisajele. Si astazi imi place sa lucrez in plein air, din simplu motiv ca senzatia de prospetime, de armonie si de echilibru cromatic le poti gasi numai in natura. Pentru mine, natura ramane o sursa indispensabila de inspiratie.

In momentul de fata continui sa lucrez la seria “Oda Copilariei” (vezi site-ul www.cezarakolesnik.com), inceputa inca anul trecut si pe care doresc sa o continui. “Oda Copilariei” se prezinta sub forma unor portrete de copii, fiecare avand un prenume ( Kolia, Ileana, Ioana, Trofimash, Cleopatra, etc.). Am inceput-o, amintindu-mi si gandidu-ma la copiii din Moldova, la cei care astazi nu au parte de o adevarata copilarie, mai ales din cauza plecarii parintilor departe de casa, la munci peste hotare. Acesta a fost primul imbold. Ulterior ideile au evoluat. Portretele la fel. Astfel am largit subiectul. Fiecare portret de copil e o istorie in sine, care asteapta sa fie descifrata. In ele exista multe si mici detalii care sunt ca un fir al Ariadnei – ne conduc intr-o poveste.

In titlul lucrarii se ascunde o parte a descifrarii istoriei. In general, in toate lucrarile mele titlul joaca un rol important.

Kolia,

100×100 cm

ulei panza

2009

Fiodorova Tatiana: Мне очень по душе эта серия детских портретов, откуда такой неподдельный интерес к детям? Также меня очень заинтересовал мальчик в шапке ушанке со звездочкой. Откуда этот детский персонаж появился в твоем творчестве?

Cezara Kolesnik : Ma atrage aceasta lume a copiilor, prin nostalgia care mi-o provoaca, prin sinceritatea intacta, prin simplicitatea abordarii lumii si simplele bucurii care  sunt, totusi, enorme. Se degaja din ochii copiilor o sinceritate fara margini. Anume aceasta ma atrage si pe ea imi place sa o urmaresc. Cu alte cuvinte pur si simplu ma amuza copii[FP1] .  De exemplu, in lucrarea mea “Kolia” am vrut sa spun ca noi toti avem un Kolia (ascuns in subconstinetul nostru) care ne cheama la joaca de dupa gard.

Fiodorova Tatiana: Интерес возник у меня не к самому Коле, а к его шапке, а точнее пятиглавой звезде :) , она отсылает к советским временам. Я давно не видела таких шапок, поэтому я подумала, что это твои воспоминания о прошлом. Я права?

Cezara Kolesnik : Da, sapka e sovietica prin steluta ei, dar e si contemporana, in acelasi timp. Daca mergi prin satele Moldovei, vei fi surprinsa de cate de acest gen mai sunt purtate. Insa ceea ce am vrut eu sa exprim e o anumita forma de nostalgie care se degajeaza din el. De altfel, ca si din multe dintre lucrarile mele. Nu e vorba de nostalgia pentru timpurile sovietice, ci de propiul meu Kolia cu steluta care ma cheama la joaca, intr-o tara unde notiune de steluta nu preocupa pe nimeni. Chiar daca era in frunteJ.

Cleopatra

100x100cm

ulei panza, 2009

Fiodorova Tatiana: Понравился мне также портрет  Клеопатры. Это не та самая Клеопатра Стратан?

Cezara Kolesnik : Nu e vorba tocmai despre niste portrete reale. Da, desigur personajul Cleopatrei Stratan m-a inspirat, dar pana la urma aceste portrete reprezinta mai mult decat realitatea si prezentul. Ele sunt produsul un amestec intre real, amintire si fantezie. Aici mi-am imaginat, mai degraba, un fan al Cleopatrei, fiindca eu nu o cunosc pe ea personal.Dar, sincer sa va spun, eu privesc “Oda copilariei” ca pe un tot integ, iar nu fiecare portret in parte. Portretul functioneaza separat ca si istorie, ca si dispozitie etc. Mie insa, imi place sa ma gandesc la ele ca la o gloata de copii  din «muzeul meu imaginar».

Copacul iarna

50×50 cm

ulei panza, 2010

Fiodorova Tatiana: Если рассматривать другие темы, которые ты затрагиваешь в своих работах, то хочется спросить о твоих символических деревьях. Почему они   мне больше напоминают шар, чем что-то конкретное.

Cezara Kolesnik : Seria copacilor, a inceput prin anii 2000. Atunci am pictat primul copac, care reprezenta o compozitie diferita. Era vorba de un copac de portocale.Acest copac cu timpul s-a transformat, s-a marit, s-a rotunjit si a ocupat aproape intreaga panza. Forma simbolica a devenit mai puternica. Astfel, am redus copacul la forma sa simbolica primara, adica la un cerc care se apropie, pe de o parte de soare, adica de sursa vietii, iar, pe de alta parte,de fructele pe care le poate avea, adica de produsul vietii. In simbolica cercului citim armonia. Imi place ca in forma sa actuala, acest copac, nu mai seamana cu copacul prezent in viziunea noastra comuna, totusi el isi pastreaza maiestatea de Copac al Vietii, si se impune ochilor nostri, ca o forma misterioasa.

Trofimash

100×100 cm

ulei, panza 2009

Fiodorova Tatiana: Ты можешь как-то охарактеризовать направление своих работ?

Cezara Kolesnik : Cred ca as indrazni sa o calific drept pictura intuitivo-cognitiva. Ma intereseaza sa aflu ce cred  altii ce cred ceilalti despre ea , eu as zice ca e o pictura umanista. Aceasta, pentru ca eu o fac cu cea mai mare sinceritate. E ceea ce conteaza cel mai mult, cred eu. Anume sinceritatea influenteaza directia lucrarilor mele.

Fiodorova Tatiana: Выделяешь ли какие-то из своих работ, есть ли любимые?

Cezara Kolesnik : Probabil primele desene facute pe la varsta de 2 sau 3 ani. Cai, pisici, flori si muste. Acestea ma preocupau atunci. Dar, cred ca si acum.

Nostalghia

25×25 cm

ulei hartie

Fiodorova Tatiana: Как ты относишься к современному актуальному искусству, а точнее к критическому искусству, где важен не результат, а сам процесс, где произведение искусства заменяется художественным жестом. Зачастую художники отказываются от живописи, и  работают с новыми медиа, такими  как фотография, видео, инсталляции,  интернет технологии, считая, что это позволит точнее передать дух времени. Почему ты осталась верна традиционному виду искусства?

Cezara Kolesnik : Eu cred ca atunci cand artistul are ce spune, putin conteaza ce medium isi alege pentru  a se exprima. Arta contemporana a eliberat artistul de incarcatura academica, dar atunci cand unii actori ai  “artei contemporane” vor sa impuna anumite mijloace de exprimare, sub pretextul si de dragul contemporaneitatii, eu cred ca aici exista riscul de a crea un determinism incadrat de norme academice contemporane.
Artistul trebuie sa fie absolut liber in gandirea si exprimarea sa, deci si liber de a alege mijloacele proprii de exprimare. Daca e sa urmarim ce se intampla in lumea artei contemporane din ultimii ani, pot sa spun ca pictura, ca si medium revine in vizorul colectionarilor si a criticilor. Observam aparitia a noi artisti carora le este specifica pictura figurativa. De exemplu, multi artisti chinezi au readus aceasta forma de pictura in Occident si  occidentalii incep sa o “redescopere”. Pictura ca si forma de arta contemporana este poate cel mai dificil si complex mijloc de exprimare, deoarece ea  este purtatoarea unui bagaj de cateva secole de practica. Eu nu cred ca noii artisti (tineri) ar trebui sa fie formatati sa gandeasca doar cu aceste mijloace, cum ar fi inregistrarea video sau fotografia. In curand si aceste mijloace vor fi invechite caci, noile tehnologii evoluaza foarte rapid. E interesant sa experimentezi si sa stii despre ce vorbesti.
In ce ma priveste, eu am practicat deja lucrul cu fotografia. Diploma mea franceza am obtinut-o cu un proiect fotografic si cu o instalatie video. Proiectul s-a numit “Nostalgia Originilor”.Mi-a placut foarte mult sa-mi schimb metoda de lucru, sa descoper ceva nou. A fost o experienta  interesanta si captivanta. Pot chiar sa afirm ca acestea mi-au deschis noi cai atat in gandire, cat si in perceptie.  Insa, aici trebuie sa marturisesc ca eu nu tratez in contradictoriu  diferitele mijloace de exprimare care ni se ofera noua, artistilor contemporani. Suntem liberi! Nu ne ramaine decat sa cream! Sa cream ceva care ulterior ar putea exista  fara persoana noastra, a artistilor. Pentru mine e esential ca lucrarea sa se detaseze de propriul sau creator.), pentru ca aceasta ii confera operei propriile sale aripi si astfel, cat mai multa lume o poate percepe. Arta, pana la urma, este o percepere, este un simt.
Vorbesti despre duhul timpului nostru…?! Eu cred ca problema secolului in care traim este anume pierderea umanului, duhului uman. Asta la fel  face parte dintr-o problematica a artei contemporane, a intrebarilor de care sant preocupati unii artisti.
De exemplu Christian Boltansky (pe care, de altfel, il ador), lucreaza de multi ani asupra memoriei, a amintirilor, etc. In unul din ultimele sale interviuri a spus urmatorul lucru (care coincide perfect cu viziunea mea) : ” Pana la urma, am inteles ca tot lucrul meu in calitate de artist, lucrul asupra memoriei, asupra timpului, etc.,  mi-am dat seama ca nimic, nici o fotografie, nici un obiect apartinand cuiva anume, nici o inregsitrare de sunet, nimic nu poate pastra in ea Omul care a existat. Atunci cand el (Omul) dispare din aceasta lume, aceste obiecte nu fac decat sa accentueze vidul absentei sale”.
Aceste cuvinte sunt poate mai bine intelese atunci cand cunosti opera lui Boltansky si scrierile sale. Pe mine m-a atins profund, fiindca pana la urma Omul (viata, in general) este ceva sacru si, in acelasi timp, fragil, iar prezenta sa devine ireversibila, odata cu  disparitia sa. La aceste cuvinte, mie mi se creaza un profund sentiment de nostalgie, aproape cronic, si ma gandesc la toate clipele pe care nu le traim pe deplin, la cuvintele urate pe care le putem arunca cuiva, la propria noastra existenta care poate trece pe alaturi, la copilaria furata a multor copii. Si aceasta spirala de trairi imi aduce foarte multa tristete in suflet. Poate ca acesti copii pe care ii pictez sunt intruchiparea  acestui sentiment de singuratate care ne face vulnerabili in confruntare cu viata.
Pictura e ceea ce ma reprezinta cel mai bine, si asta am inteles-o dupa ce am incercat si alte activitati. Asa cum am mai spus, la inceputul acestei discutii, inca din copilarie am avut fascinatia acestui medium, pictura (culorile, mirosurile, etc). Eu ma regasesc in aceasta practica, calificata de traditionala, dar nu o tratez ca un mijloc traditional, nu limitez niciodata pana unde pot merge cu aceasta traditie. Pictura e doar un alfabet si nu literele ar fi de vina daca nu ai avea ce scrie. Nu?!
Cand a aparut fotografia, multi au spus ca va disparea pictura. Cand a aparut inregistrarea video, tot acesti multi au zis ca va disparea fotografia si pictura. Pana la urma totul continua sa existe, alaturi de instalatii, sunete si cred ca in curand creatii virtuale, muzee virtuale in 3D, spatii sonore si olfactive, etc., adica, tot ce poate trezi simturile noastre spre noi perceptii. Eu cred ca pictura isi are locul ei in aceasta evolutie tehnologica anume, fiindca ea are resursele ei proprii de exprimare, care nu intra in contradictie sau cel putin nu concureaza cu noile tehnologii. Eu as spune, dimpotriva, ca pictura se integreaza armonios in acest spatiu comun al artelor contemporane.

Fiodorova Tatiana: Какой ты видишь сегодняшнюю ситуацию в Молдове в области живописи. Следишь ли ты за художественной жизнью Молдовы и кто из молдавских художников тебе интересен и ближе?

Cezara Kolesnik : Eu vad situatia din Moldova prea mult configurata de valori  classico-academice. E un camp prea inchis. Desi, sant pictori foarte buni si pedagogi la fel de buni. Cum va spuneam, eu gasesc aceasta lume a picturii, de exemplu, la Academia de arte, prea mult influentata de clasicism De multe ori am impresia ca pictori de calitate se pierd undeva in studiile lor academice si ies de acolo imbracati in forma altcuiva. Am impresia ca ei de multe ori se pierd. Principala problema ramane izolarea noastra socio-culturala.Lumea nu poate pleca peste hotare ca sa vada expozitii interesante, muzee, scoli de arta. In acelasi timp, nici la noi nu se aduc prea multe evenimente din Europa.

Sincera sa fiu, urmaresc evolutia pictorilor moldoveni, in special, pe internet. Din pacate, gasesc foarte saraca comunicarea pe site-ul Uniunii. De exemplu, pentru participarea la bienale, sau expozitii, sau saloane, de cele mai multe ori,  aflu despre aceste evenimente atunci cand ele sant deja facute.  Mi-as dori sa existe o adevarata informare in acest sens si o deschidere ca, eventual, sa pot participa si eu, dar si alti artisti exilati.  Demult nu am vazut in Moldova o expozitie de grup la care sa descopar pe cineva nou. Desi, sunt sigura ca au aparut multi artisti tineri si talentati, dar din cauza ca nu vizitez prea des Moldova si cand am ocazia sa vin e vara si nu prea se fac expozitii.

Fiodorova Tatiana: Кто из современных европейских художников в фокусе твоего внимания?

Cezara Kolesnik : Imi place mult pictura lui Peter Doig, simbolismul sau, formatele, energia care se degaja(asta la capitolul pictor care practica pictura contemporana).

Fiodorova Tatiana: Да, хотела тебя спросить, знаком ли кишиневский зритель с твоим творчеством, были ли выставки в столице?

Cezara Kolesnik : Da au fost cateva. De fapt, 3 expozitii. Dar ele au existat in alt secol :)

Prietenul

60×80 cm

ulei panza 2010

Fiodorova Tatiana: Расскажи какое наиболее яркое событие было в твоей профессиональной карьере?
Cezara Kolesnik : Inca mai astept acest moment J. Daca l-as fi deja trait, aceasta ar fi insemnat ca nu mai am nimic de asteptat ! Nu-mi place sa vorbesc de parca as fi un « clasic in viata » . Deci totul e inainte…

Fiodorova Tatiana: Какие у тебя планы на будущее, планируешь остаться в Париже или вернуться домой?

Cezara Kolesnik : Probabil nici una nici alta. Cred ca voi fi pe drumuri… Cam asa se contureaza destinul meu artistic si personal. Pentru mine soarta unui artist in sec XXI se asociaza nomadismului.

Fiodorova Tatiana: Я очень рада нашей беседе, и хотела тебя попросить вот о чем. Сможешь ли ты  познакомить нас (читателей  АРТПЛОЩАДКи)  ближе с творчеством бессарабского художника Самсоном Флексор,  о котором мы говорили ранее?

Cezara Kolesnik : Si mie mi-a facut placere sa purtam aceasta discutie si mi-a parut foarte bine de cunostinta .Cat, despre opera si parcursul lui Samson Flexor,  cred ca merita un interviu aparte, este un personaj ce merita a fi cunoscut in detalii.

…………………………………………………………………………………………………….

“ART-PLOSHADKA” are menirea de a crea o comunitate online a sectorului cultural în Republica Moldova, în vederea consolidării resurselor culturale, precum şi formării,extinderii unui spaţiu cultural comun, care ar acoperi cele mai diverse aspecte ale culturii şi artei.

Деятельность сети “АРТ-ПЛОЩАДКА” направлена на создание он-лайн сообщества культурного сектора Молдовы с целью консолидации молдавских культурных ресурсов, а также формирование и расширение единого культурного пространства, охватывающего самые различные стороны  искусства и культуры.

куратор  и инициатор создания проекта “АРТ-ПЛОЩАДКА”   Федорова Татьяна


Coordonator de promovare a muzicii clasice, de operă şi balet din Republica Moldova,Alexandru Maximov – Art Manager, director adjunct al Filarmonicii Naţionale «Serghei Lunchevici». Studii – Institutul de Stat al Artelor. Experienta profesionala – 25 ani: Teatrul National de Opera si Balet, Filarmonica Naţională. Poziţii – administrator-şef, director adjunct, Director Comercial. Internship – Rusia, Statele Unite, Canada, Olanda. Turnee cu trupele de operă şi balet si colectivele artistice din Moldova şi Ucraina – Italia, Germania, Olanda, Belgia, Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Portugalia, Spania şi Elveţia.

Координатор по продвижению классической музыки, оперы и балета в Молдове Александр Максимов – арт менеджер, заместитель директора Национальной филармонии им. Сергея Лункевича. Образование – Молдгосконсерватория. Профессиональная деятельность – 17 лет: Национальный театр Оперы и Балета и Национальная филармония. Должности: главный администратор, заместитель директора, коммерческий директор. Стажировки – Россия, США, Канада, Голландия. Гастроли с коллективами оперных и балетных трупп и концертных организаций Молдовы и Украины в Италии, Германии, Голландии, Бельгии, Франции, Великобритании, Ирландии, Греции, Португалии, Испании, Швейцарии.

Координатор по продвижению современного искусства и фотографии в Молдове Федорова Татьяна – медиа художник & куратор, член Союза Художников РМ,  координатор Центра Современного искусства [KSA:K].

вы можете присылать свои новости   на artploshadka@gmail.com

3 Comments leave one →
 1. Geovani permalink
  March 14, 2011 8:54 am

  grande affare … proprio come le opere di A. Hristov … Kolia: D

 2. Victoria permalink
  April 7, 2011 2:03 pm

  Superbe picturile, in special m-au impresionat Ileana, Kolia si Copacul iarna. Imi inspira tandrete si intensitatea trairilor din copilarie.

 3. a.m. permalink
  June 27, 2011 9:10 am

  placuta cadlura in imagini si cuvinte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: