Skip to content

Programul cultural al Școlii Internaționale de vară ”Arhitectură – Instalații – Peisagistică”

July 22, 2016

Programul cultural al Școlii Internaționale de vară

”Arhitectură – Instalații – Peisagistică”


22-31 iulie 2016, Chișinău

Parcul Zaikin (str. Sf. Andrei şi Iv. Zaikin, Chișinău)

Afis-sivaip-web

Programul cultural îl puteți vedea aici:

PDF -https://chisineu.files.wordpress.com/2016/07/program-cultural-sivaip-ro.pdf

Blog – https://chisineu.wordpress.com/2016/07/21/sivaip-program-cultural/

 

Vă recomandăm să ne urmăriți evenimentul pe facebook, pe parcursul taberii vom reveni cu mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1637518413230072/

 

Școala de vară ”Arhitectură – Instalații – Peisagistică” a fost pentru prima dată inițiată în 2015 de către Asociația Archilitic, rezultatele acesteia fiind materializate prin instalații de lemn în curtea Taberei pentru copii „Nistru”. Spre deosebire de anul trecut, ediția 2016, organizată în parteneriat cu Asociația Oberliht și Loboratorul de Arhitectură MIEZ, oferă o experiență de lucru cu o echipă internațională pluridisciplinară.

Școala de Vară se desfășoară în cadrul proiectului ”Centrul Civic al Chișinăului: Parcul Zaikin – un parc pentru comunitate” (https://parculzaikin.wordpress.com/) – un proiect de reabilitare şi revitalizare a Parcului Zaikin, un scuar semi-abandonat situat la intersecţia str. Sf. Andrei şi Iv. Zaikin, proiect pe care Asociația Oberliht l-a demarat în 2012. Ideea pe care dorim să o realizăm în cadrul ȘIVAIP este cea de arhitectură comunitară realizată într-un mod participativ, iar scopul școlii constă în amenajarea unor obiecte de mobilier urban în Parcul Zaikin (ex: centru comunitar, teren de joacă, teren de sport, cișmea comunitară) concepute în raport cu noțiunile de convivialitate și mediu natural.

Școala de Vară adună participanți din Moldova, România, Ucraina, Ungaria, Spania și Franța, care activează în următoarele domenii: arhitectură, urbanism, design, artă, sociologie și antropologie. Pe durata celor 10 zile ale Școlii aceștia vor interacționa cu locuitorii din jurul parcului și se vor implica activ în acţiuni şi activităţi de organizare, comunicare, design și producţie.

Agenda școlii este însoțită și de un program cultural ce cuprinde: grupuri de lectură despre urbanism tactic, o serie de proiecții documentare cu tematica ”Tactici Urbane”, prezentări în domeniul arhitecturii și urbanismului, jocuri interactive și un eveniment muzical.

 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: