Skip to content

[spalatorie.md] FKK. O comedie despre corpul femeii | 15 decembrie, 19:00

December 9, 2012
Poster_FKK_
15 decembrie, 19:00
Ginta Latină, str. Sfatul Țării 18
FKK. O COMEDIE DESPRE CORPUL FEMEII
O producție Staatsschauspiel Dresda
spectacol invitat de teatru-spălătorie

Regia: Melanie HINZ

Cu: Friderun Dierigen, Friederike Hänsel, Ramona Hellmann, Mechthild Herrmann, Silke Körner, Hella Krambeck, Lavinia Nöthig, Lisa Wiedemuth, Julia Menzel, Nora Graupner, Hannelore Richter, Marianne Rojek, Lisa Rubin, Claudia Schlötke, Ing-Britt Tampe, Sigrid Woehl, Brigitte Zschaber

Spectacol în limba germană cu supratitrări în limba română.
Traducere: Andreea Dinca

O plajă nudistă (FKK) în Germania de Est, pentru Mechthild este prima dată. Ea are 18 ani. Este pentru prima dată, cînd, rușinată, își dezgolește corpul în public. Amuzată, ea urmărește plaja FKK și atunci cînd se scaldă, atinge jenată barbații goi. Astăzi are 52 de ani, căsătoriră, fericită, mamă a doi băieți, învățătoare și din nou face „FKK“, dar fără oameni goi. Împreună cu ea, pe scenă urcă, cu toate utopiile, talentele și întrebările lor, alte 15 femei din Dresden cu vîrsta cuprinsă între 16 și 66 ani. Cu mult curaj și foarte savuros, ele povestesc despre ”prima dată”, despre înțelepciunile privind igiena intimă ale mamelor lor, despre durerile nașterii, despre coming –out, despre marea iubire și despre perioadele de apatie.

Marianne, o feministă în vîrstă, care își face cumpărăturile la Prada; Ing-Britt, femeia do-it-yourself; Lisa, cea cu figură de fotomodel; Silke, al cărei abdomen spune că e mamă, se ceartă cu suratele lor nudiste despre copii sau carieră, despre iubire și sexualitate, feminism și locuri umede. Între ritualuri comune ce țin de scăldat și corp, discuții provocatoare și confesiuni biografice este ilustrată condiția femeii în tranziția dintre diferite perioade și generații – inclusiv moda, melodiile și dorurile.

Melanie Hinz a studiat teatru aplicat la universitatea Hildesheim. Performance-ul ei „Body Check“ a fost distins în 2008 cu premiul pentru inovație a studiourilor Körber pentru tineri regizori. În prezent, Hinz predă la Institutul pentru Media și Teatru din Hildesheim.

Pentru rezervări contactați-ne la 060439914 sau pe mail: contact@spalatorie.md

Primele 100 de bilete pot fi cumpărate la prețul de 50 lei, următoarele vor fi 100 lei.

Eveniment organizat în parteneriat cu Staatsschauspiel Dresden și susținut de Allianz Kulturstiftung.

Partener media Publika TV.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: