Skip to content

JOCUL ETERN un proiect documentar de Paula DURINOVA, Muzeul Zemstvei, vernisaj 28 iunie 2012, ora 18:00

June 27, 2012

 

 

JOCUL ETERN

 

un proiect documentar de Paula DURINOVA

 

CHIOSC – program de rezidenta pentru artisti
curator – Vladimir US

 

Muzeul Zemstvei
28 iunie 2012, ora 18:00
str. Al. Sciusev 103, Chisinau
program: 28 iunie – 11 iulie 2012
luni-vineri, 14:00-18:00 (simbata/duminica – inchis)
harta

 

intrare libera

 

– – –

 

Proiectul SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultura în Tarile din Est) aduna la un loc artisti si lucratori din domeniul culturii din patru tari ale Parteneriatului Estic, Armenia, Georgia, Moldova, Ucraina, care se preocupa de reprezentarea unor subiecte sociale specifice pentru spatiile publice din orasele lor. Proiectul mai are drept scop fortificarea scenei independente de arta si cultura din aceste tari.
Cuvintul cheie este dezvoltarea capacitatii – de la dezvoltarea unor pozitii ferme de pe care de lansat un proces de negociere cu agentii guvernamentali pina la procese de autoinstruire, imbunatatire a contactului cu societatea civila si publicul, si identificarea unor noi spatii unde arta si cultura pot avea loc. Intrebarea principala este: Cum prin arta si cultura sa recistigam noi spatii pentru cetateni, in special pentru tineri? In cadrul proiectului SPACES vor fi organizate si desfasurate evenimente artistice participative in spatiul public din cele patru tari. Procese de lucru in retea, cercetare sociologica si dezbateri pe marginea policiticilor culturale vor acompania aceste evenimente. O intelegere mai buna a rolului pe care il poate avea arta si cultura vizavi de spatiul public in spatiile post-comuniste, un sprijin mai puternic acordat scenei independente, noi concepte de guvernare culturala in regiune vor fi citeva din rezultatele proiectului SPACES.
http://www.spacesproject.net

 

K.A.I.R. Program de Rezidenta pentru Artisti in Kosice
K.A.I.R. este un program de rezidenta organizat de Kosice 2013 – Capitala Culturala Europeana prin intermediul caruia artisti din diferite tari pot petrece 3 luni lucrind si locuind in Kosice, iar artistii din Slovacia de Est pot calatori in alte tari.
http://www.kair.sk

 

CHIOSC – program de rezidenta pentru artisti si curatori
Programul CHIOSC de rezidenta pentru artisti incurajeaza crearea unor lucrari noi, produse in raport cu contextul si realitatile locale. El ofera posibilitatea de a explora diferite probleme ce se refera la situatia Moldovei in general si de a analiza procesele care modeleaza astazi spatiul public al Chisinaului.
http://chiosc.oberliht.com/air

 


No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: