Skip to content

[Cartier] “Solitudine” la Chişinău

April 26, 2012

În perioada 26 aprilie – 10 mai 2012, Librăria de la Centru din Chişinău găzduieşte expoziţia de fotografie intitulată „24 de ani în 24 de expresii ale solitudinii” a artistei românce Mirona Radu. Vernisajul va avea loc pe data de 26 aprilie 2012 la ora 18:15.

Expoziţia cuprinde 24 de fotografii de diferite mărimi, realizate în România şi Portugalia. Tema centrală a expoziţiei este solitudinea văzută ca un element purificator şi creativ.

„Într-o lume atât de agitată, viaţa de zi cu zi ne forţează să fim într-o permanentă cursă de dimineaţă până seara. Zilele se repetă. Trăim frenetic, entuziasmaţi de o forţă care ne face să trăim doar în aparenţă. Această expoziţie este o rugăminte de a ne opri din cursa permanentă în care ne ducem existenţa şi de a medita, de a asculta muzica imaginilor şi de a lăsa ca emoţia să ne copleşească şi să ne schimbe lăuntric.” (Mirona Radu)
Chişinăul este cea de a doua gazdă pentru lucrările autoarei, debutul expoziţiei având loc la Odesa, Ucraina, unde s-a bucurat de aprecierea criticilor de specialitate şi a publicului larg.

În luna septembrie a acestui an, expoziţia “24 de ani în 24 de expresii ale solitudinii” va fi găzduită de Muzeul de Artă din Kolomna, Rusia.

Mirona Radu a urmat Facultatea de Film şi Televiziune, specializarea Regie de Film şi TV, la clasa prof. Andrei Blaier şi cursurile Şcolii de Poetică Fotografică Francisc Mraz.

S-a remarcat prin creativitate, dinamism, iniţiativă, inteligenţă şi ambiţie. Filmele sale de şcoală au fost proiectate în festivaluri din ţară, iar fotografiile sale au fost expuse atât în ţară cât şi în străinătate. În 2011 proiectul său de film documentar “To the Bachelors’ Ball” a fost selecţionat la una din cele mai importante pieţe de film documentar “Documentary in Europe”, Italia.

Autoarea va susţine un masterclass în data de 10 mai, ora 18:15 cu tema “Culoarea în fotografie” în aceeaşi locaţie, Librăria de la Centru, Chişinău.

Expoziţia şi masterclass-ul sunt organizate cu sprijinul Librăriei de la Centru şi a Institului Cultural Român de la Chişinău “Mihai Eminescu”.

http://24yearsin24expressionsofsolitude.blogspot.com/

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: