Skip to content

[vimeo.com] Cine e Kino?

December 15, 2011

In perioada de 10-13 noiembrie 2011 a avut loc proiectul “Cine e Kino?” (facebook.com/cine.e.kino ). Proiectul are ca scop stimularea creativitatii în domeniul cinematografiei prin realizarea câtorva scurt-metraje de câtre tineri amatori din Republica Moldova. Singura restrictie care li se impune este de a nu depasi 48 de ore pentru filmarea si montarea acestor scurt-metraje.

Organizatorii proiectului ofera participantilor spatiu de lucru si de depozitare ale aparatelor, împrumutul al unor aparate suplimentare pentru realizarea filmelor, proiectarea filmelor si mediatizarea acestora.

In cadrul editiei din 2011, au fost realizate 29 filme de scurt metraj de fictiune, cu ajutorul a cca 150 de participanti.

« Kinokabaret » s-a nascut acum 10 ani în Montreal si a cucerit de atunci mai mult de 50 de orase din lumea întreaga. Filmele produse în cadrul acestor proiecte vor fi difuzate la rândul lor în orasele participante, beneficiind astfel de o retea mondiala de difuzare.

Din aceasta toamna, gratie unei initiative comune franco-germane, videastii si cineastii amatori din Republica Moldova vor putea si ei participa la un astfel de program inovator prin care ei pot ocoli caile traditionale de creatie cinematografica.

Doi specialisti din domeniul cinematografiei, un francez si un german, au fost oaspetii de onoare : Marion Boyer reprezentantul Kino din Montpellier si Holger Bode reprezentantul Kino din Berlin, vor fi oaspeti de onoare.

Din partenerii locali, face de mentionat implicarea studioului Kinematique (kinematique.com ), care cu inversunare a ajutat participantii sa realizeze primele lor filme. Tot ei au preluat proiectul pe care il vor desfasura in continuare pe teritoriul Republicii Moldova.

video lucrare http://vimeo.com/channels/cineekino

 

No comments yet

Leave a comment