Skip to content

[ARTPLOSHADKA] Artistul Fără Pavilion/Artist Without Pavilion/Художник без Павильона

November 26, 2011

29 noembrie  19:00 –  21:00

Gin Do & Contrabass str. Eminescu 72 Chisinau, Moldova

str. Eminescu 72
Chisinau, Moldova

Tricouriile (Artistul Fără Pavilion) vor fi distribuite de Tatiana Fiodorova in localul Gin-Do & Contrabas pe 29 Noimbrie in anticiparea proiectiei filmului ARTISTUL DISPARUT.

Actiunea face parte din campania Pavilionul Fantoma a Republicii Moldova, care reflecta pozitia unui numar de institutii si initiative din sectorul cultural independent, creata ca raspuns
la modalitatea de desemnare a participantilor la Bienala de la Venetia (editia 54), pentru a reprezenta Pavilionul National.
Pavilionul Fantoma este un vehicul de promovare a imagini Republicii Moldova pe plan international.

Artistul Fără Pavilion
Tatiana Fiodorova, tricou, text aplicat, 50 piese.

Mesajul aplicat pe tricou a fost conceput ca un protest la prezentarea “pavilionului moldovenesc” în cadrul Bienalei (ediția 54-a) de la Veneţia. În acest an, pentru prima dată Moldova a fost prezentă în cadrul unui proiect de anvergură al artei contemporane cum este Bienale de la Veneţia. Participarea la o astfel de expoziţie se consideră un lucru prestigios. Totuși, Republica Moldova ca stat, nu dispune de resurse financiare care i-ar permite construcţia sau arenda unui pavilion național pentru a prezenta arta din Moldova la Veneţia. Prin urmare, în acest an s-au găsit câteva artiste tinere cu capital privat, care au reuşit să închirieze spaţii şi să-şi expună operele lor de artă, fiind ferm convinse că creaţia lor, după o astfel de participare, va fi apreciată şi mai mult pe plan internațional. În acelaș timp lucrările expuse sunt departe de a fi numite arta contemporană şi sunt absolut tradiţionale după conţinut şi formă, iar comunitatea artistică locală a fost indignată de situaţie. Fără îndoială, în Moldova sunt artiştii care într-adevăr ar putea reprezenta arta contemporană pe scena internaţională, dar nu au posibilitatea s-o facă din lipsa mijloacelor financiare. Tricourile cu textul “Artistul Fără Pavilion” sunt o reacţie la această situaţie nerezolvată, atunci când Artistul din Moldova a rămas fără Pavilion, iar Pavilionul – fără Artă.

Tatiana Fiodorova

…………………………………

Можно будет получить в подарок футболки с надписью Artist Without Pavilion, разработанные Татьяной Федоровой. “Этот арт проект был создан в рамках кампании PAVILIONUL FANTOMĂ al Republicii Moldova. Artist Without Pavilion как раз и повествует об этой неразрешенной ситуации, когда молдавский Художник остался без Павильона, а Павильон остался без Искусства. Всего футболок только 50 штук.

……………………………….

artploshadka@wordpress.com

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: