Skip to content

[adevarul.ro/md] Filme de Cannes şi Oscar vor rula la Chişinău

October 24, 2011

În perioada 28 octombrie-2 decembrie, chişinăuienii vor putea viziona filmele care au făcut istorie în cinematografia românească. Startul evenimentului va fi dat pe 28 octombrie când la cinema Gaudeamus va avea loc premiera filmului „Morgen”.

„Morgen” este istoria unui cetăţean turc care ajunge întâmplător în România, în încercarea de a trece ilegal frontiera spre Ungaria, de unde speră să ajungă în Germania, la fiul său. Nelu, agent de pază la un supermarket, ca în fiecare dimineaţă, înainte de serviciu, venea de la pescuit. Turcul îl imploră în genunchi să-l ajute şi-i propune toţi banii pe care îi are. Deşi Nelu nu înţelege nimic din ce spune, îi promite să-l ajute… morgen, adică mâine. Filmul „Morgen” este propunerea României pentru Premiile Oscar 2012. Premiera filmului la Chişinău va avea loc în prezenţa regizorului Marian Crişan şi a actorilor Andras Hathazi şi Elvira Râmbu.

Pe data de 10 noiembrie va avea loc premiera filmului „Marfa şi banii”, prima peliculă românească selectată la Festivalul de la Cannes după 1989. “Moartea Domnului Lăzărescu” este cel de-al treilea film românesc pe care îl puteţi viziona pe data de 11 noiembrie. La 18 noiembrie va avea loc premiera filmului „Aurora'”, ultimul film al regizorului Cristi Pui, care a fost prezentat în secţiunea „Un certain regard” a Festivalului de la Cannes 2010. Luna decembrie începe cu proiectarea unui alte filme româneşti documentarele „Metrobranding” şi „Victoria”, regizate de Ana Vlad şi Andi Voicu, produse de aceeaşi casă de producţie – Mandragora. Proiecţiile au loc la cinema Gaudeamus în fiecare zi la 18.00 şi 20.00, iar în weekend la 16.00, 18.00, 20.00.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: