Skip to content

[timpul.md] La 20 de ani, cu 20 de roluri în teatru

January 20, 2011

null
Lina Şeveliova, solistă a trupei de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet şi colegul ei, Anatoli Ustimov, au fost desemnaţi, pe 30 decembrie, la ceremonia de înmânare a premiilor municipale în domeniul tineretului drept cei mai buni tineri ai anului 2010 în coregrafie.
Născută pe 14 mai 1990 în oraşul Sergheevca, Ucraina, Lina face balet de la 9 ani.

În 2009, după absolvirea Colegiului Naţional de Coregrafie din Chişinău, devine solistă a trupei de balet la Teatrul Naţional de Operă şi Balet. La cei 20 de ani ai său, a reuşit să facă în teatru 20 de roluri. În 2007, obţine premiul III la concursul internaţional „Hrustalinaia tufelika”, Harcov, Ucraina, iar în 2009 – premiul II la concursul internaţional „Youth Dance Fest. Tânărul Dansator”, Costineşti, România. A efectuat turnee în Spania, Germania, SUA, Belgia, Italia, România, Statele Americii Latine. Anul 2010 a fost destul de reuşit în carierea ei artistică – a avut trei debuturi în roluri principale. Primul debut, în luna martie, a fost în rolul Julietei în baletul „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, cel de-al doilea – în octombrie, în rolul principal din spectacolul „Giselle” de Adolphe Adam şi cel de-al treilea – în luna decembrie, în rolul lui Marie în „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ceaikovski. Succesele sale au fost remarcate de către public şi critica de specialitate. Potrivit Larisei Casap, şefa direcţiei impresariat artistic a Teatrului Naţional de Operă şi Balet, „Lina a fost o Julietă încântătoare”.

Pe 13 şi 16 ianuarie, spectatorii vor avea posibilitatea s-o urmărească în baletul „Spărgătorul de nuci”, iar pe 30 ianuarie – în spectacolul „Romeo şi Julieta”.

* Un articol de: Nicolae Roibu

http://www.timpul.md/articol/la-20-de-ani-cu-20-de-roluri-in-teatru-19239.html

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: