Skip to content

[jurnal.md] Păpuşile Teatrului „Guguţă”, la ţară

June 15, 2010

Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” a iniţiat proiectul „Guguţă în satul meu de baştină”, care promovează valorile cultural-artistice la sate, adică în spaţiul în care copiii sunt văduviţi de contactul direct cu arta păpuşărească. Proiectul are drept obiectiv prezentarea unui spectacol în satul de baştină al personalităţilor marcante din ţară.

Graţie receptivităţii persoanelor care s-au implicat în susţinerea acestui proiect, am reuşit să prezentăm copiilor din Călăraşi, Glodeni, Soroca, Făleşti etc. spectacolul „În această viaţă” de Gheorghe Urschi. Au avut parte de momente plăcute şi copiii de la Casa de copii din Cernoleuca, Donduşeni, de la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii din Bălţi şi de la Casa-internat pentru copii cu dizabilităţi din Orhei.

Cu această ocazie le mulţumim tuturor celor care au acceptat colaborarea cu noi. Astfel, Teatrul „Guguţă” şi-a diversificat palmaresul cultural-artistic, familiarizând generaţia în creştere cu lumea basmelor, unde avem cu toţii posibilitatea să ne convingem că binele învinge întotdeauna răul. Prin astfel de proiecte reuşim să contribuim la dezvoltarea unei societăţi bazate pe principii sănătoase.

Directorul artistic al teatrului, Gabriela Lungu, promite iubitorilor de teatru că urmează alte surprize pe care le vom dezvălui pe parcurs. Pentru a vă bucura din plin de clipele copilăriei, vă invităm în fiecare sâmbătă şi duminică în sala Teatrului „Guguţă” să petreceţi momente de neuitat prin contactul direct cu lumea poveştilor. Veţi avea parte şi de un program distractiv, de jocuri şi poveşti hazlii, de surprize pentru copii.

Veronica V. Cătană

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: