Skip to content

[jurnaltv.md] PROBLEME LA OPERA NAŢIONALĂ

June 9, 2010

Artiştii de operă şi balet sunt nemulţumiţi. Timp de mai bine de două ore, artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet le-au vorbit reprezentanţilor Comisiei parlamentare Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass Media despre problemele din colectiv.

O parte din artişti sunt nemulţumiţi chiar de noua conducere. Valeria Şeican, directorul Operei Naţionale, consideră că, de fapt, angajaţii sunt stresaţi din cauza schimbărilor, ce s-au produs în ultimul timp.

Mai mulţi artişti de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet se declară nemulţumiţi de activitatea directorului instituţiei, Valeria Şeican.

Directorul Teatrului de Operă şi Balet, Valeria Şeican susţine că aceste neînţelegeri se datorează faptului că artiştii sunt foarte sensibili la schimbările care s-au produs.

După audierea ambelor părţi, preşedintele Comisiei parlamentare de profil, Corina Fusu a declarat că reformele din orice domeniu sunt şi vor fi întotdeauna dureroase.

În cadrul şedinţei, s-a discutat şi despre problemele financiare ale teatrului. Valeria Şeican a declarat că, în prezent, instituţia are o datorie de peste 2 milioane de lei şi, de aceea, necesită susţinerea statului pentru a-şi putea relansa activitatea. Prezent la întrunirea artiştilor, Ministrul Finanţelor a ţinut să pună accentul pe anumite lucruri.

În cadrul audierilor, administraţia Teatrului de Operă şi Balet a sugerat necesitatea operării unor modificări ale Codului Muncii, astfel încât artiştii să iasă la pensie după 20 de ani de activitate. Teatrul Naţional de Operă şi Balet are peste 500 de angajaţi.

http://jurnaltv.md/ro/news/probleme-la-opera-nationala-107207/

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: