Skip to content

[jurnaltv.md] FOAME… PENTRU TEATRU

June 9, 2010

Scandal în cultură! Regizorul Silviu Silvian-Fusu, creatorul Teatrului Epic de Etnografie şi Folclor “Ion Creangă” a declarat greva totală a foamei. El spune că gestul său este determinat de intenţia actualei conduceri a Ministerului Culturii de a lichida teatrul “Ion Creangă” şi de a-i vinde patrimoniul, estimat la circa 5 milioane de euro.

Silviu Silvian-Fusu se dezice de hrahă şi de apă pentru a obţine garanţii de la actuala guvernare că teatrul pe care l-a creat, acum 22 de ani, nu va fi lichidat şi că Ministrul Culturii, Boris Focşa îşi va da demisia.

Aşa reacţionează regizorul Silviu Silvian-Fusu, când vede în ce paragină a ajuns patrimoniul Teatrului Epic de Etnografie şi Folclor “Ion Creangă”, instituţie pe care el a creat-o, acum 22 de ani. Pe 5 iunie 2010, teatrul trebuia să-şi deschidă cea de-a 23-a stagiune. Aici, însă, e pustiu. Nici tu actori, nici tu spectacol, nici public şi nici aplauzele de altădată. Deja de 7 ani, Silviu Silvian-Fusu nu mai este directorul acestui teatru. El susţine că sediul teatrului, o clădire unicat, a fost lăsată intenţionat să se ruineze. Patrimoniul teatrului este alcătuit din 3 clădiri şi un teren de 2 hectare în perimetrul Centrului MOLDEXPO.

Actualul director al teatrului, Valeriu Chiperi susţine că această clădire trebuie demolată şi reconstruită, deoarece este avariată şi se află într-o stare avansată de degradare.

Creatorul teatrului, Silviu Silvian-Fusu declară că a sesizat actualii demnitarii de stat în legătură cu această situaţie, dar n-a primit niciun răspuns. Greva totală a foamei, fără hrană şi fără apă, este ultima modalitate de a salva patrimoniul teatrului, spune regizorul.

Contactat de Jurnal TV, ministrul Culturii, Boris Focşa a evitat să facă vreo declaraţie în legătură cu acest subiect.
One Comment leave one →
  1. October 21, 2010 4:47 am

    CAILE DOMNULUI SUNT NECUNOSCUTE…DOAR UNUL SINGUR DUMNEZEU MAI POATE SALVA CEVA… Cu Multa Durere in Suflet,Vasile Butnaru,actor basarabean…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: