Skip to content

[jurnal.md] La Festivalul CRONOGRAF vor participa filme din 26 de ţări

May 9, 2010

Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF a ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, manifestarea se va desfăşura la cinematograful „Odeon” în perioada 11-16 mai. În comparaţie cu anii precedenţi, numărul doritorilor de a se înscrie în competiţie a crescut simţitor. Astfel, la preselecţie au participat 187 de filme din 46 de ţări. Pentru festival au fost selectate 38 de producţii în concurs şi 14 documentare în cadrul unor programe speciale.

La Secţiunea Principală vor intra în competiţie 27 de filme din 26 de ţări: Austria, Cehia, Norvegia, Portugalia, Germania, Franţa, Bulgaria, Israel, Olanda, România, R. Moldova, Rusia, Letonia, Polonia, Brazilia etc. Pentru Secţiunea CadRO au fost selectate 11 filme din 7 ţări, iar la Secţiunea Producţii TV locale vor participa documentare realizate de posturile locale de televiziune.

În cadrul proiectului CRONOGRAF la MUZEU, la 12,13 şi 15 mai, în incinta Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei, chişinăuenii vor putea viziona 14 filme documentare.

CRONOGRAF este unicul festival internaţional de film documentar din R. Moldova, lansat şi organizat anual de OWH Studio. Datorită acestui eveniment, cinefilii din Moldova au posibilitatea să vadă filme de calitate, să asiste la dezbateri pe teme cinematografice, să interacţioneze cu profesioniştii de peste hotare. Programul festivalului este publicat pe site-ul http://www.cronograf.md.

No comments yet

Leave a comment