Skip to content

[jurnaltv.md] MANAGEMENTUL DIN CULTURĂ

May 4, 2010
“Noi nu am învăţat să vindem bunurile spirituale”. Această declaraţie îi aparţine ministrului Culturii, Boris Focşa, şi a fost făcută în cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Ministerului Culturii. Reprezentanţii colegiului au analizat activitatea economico-financiară a instituţiilor subordonate ministerului, în anul 2009.

O analiză minuţioasă a cheltuielilor pentru anul 2009. Acest lucru au făcut membrii Colegiului Ministerului Culturii. Potrivit lui Boris Focşa una din soluţiile principale pentru a face faţă problemelor financiare cu care se confruntă instituţiile culturale este reformarea sistemului de management şi pregătirea de specialişti în acest domeniu.

Bugetul Ministerului Culturii pentru anul 2009 a constituit peste 180 de milioane de lei. Conform datelor expuse de colegiul ministerului, la începutul anului 2010, datoriile instituţiilor bugetare din sfera culturii au crescut cu circa un milion de lei faţă de anul precedent. Reprezentanţii instituţiilor culturale vin cu propunerile lor în privinţa rezolvării problemei financiare.

În subordinea Ministerului Culturii sunt peste 50 de instituţii: săli de concerte, muzee, teatre, instituţii de învăţământ artistic, întreprinderi cinematografice şi edituri.

http://jurnaltv.md/ro/news/managementul-din-cultura-92602/

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: